• Caesar 1 nieuwe koploper na zege op GSV'28 1

Een zonnige herfstdag, een topaffiche tussen de nummers 1 en 2 van de 2e klasse G en twee ploegen die op papier aan elkaar gewaagd zouden zijn. Het beloofde een spannende zondagmiddag te worden op ons Jean Nijsten Sportpark. Ruim 400 toeschouwers zagen echter dat Caesar GSV’28 op een forse nederlaag ging trakteren.

In de beginfase waren er kansen over en weer. Zo voorkwam doelman Randy van Goethem tot 2 keer toe dat Caesar de score opende. Ook ingrepen van Steef Nijsten en het missen van de scherpte bij Tom Peters voorkwamen de openingstreffer. GSV’28 kwam een aantal keren gevaarlijk voor het doel van Caesar, maar doelman Pim Gubbels zorgde voor de rust achterin.

In de 20e minuut leek GSV’28 op weg naar een nieuwe gevaarlijke situatie. Een corner van Marco Thoma. De situatie pakte echter compleet verkeerd uit voor onze rood-witten. Caesar liet hun belangrijkste wapen zien: snelheid. In de counter ontstond er een 2 tegen 3 situatie die netjes uitgespeeld werd door de Keizerlijken. Tim van de Geijn liet deze buitenkans niet onbenut: 0-1.

Enkele minuten later hadden Maikel de Groot en Tim Booten de gelijkmaker op hun schoen. Prima reddingen van Pim Gubbels hielden het Caesar-doel schoon. Genhout moest vervolgens helaas toekijken hoe Caesar opnieuw uitbrak. Nadat de Caesar-voorhoede de halve GSV-defensie ‘het bos in had gestuurd’, greep Marco Thoma in. Helaas met een overtreding: strafschop. Tom Peters vond nu wel zijn scherpte vanaf 11-meter en schoot de bal hard linksonder in het doel: 0-2.

Caesar kreeg vervolgens nog 3 100% kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. De Bekenaren verzuimden te scoren en GSV’28 mocht nog met enige hoop gaan pauzeren.

Direct in de eerste minuut na rust bleek dat Caesar van plan was de wedstrijd zo snel mogelijk te beslissen. Dat lukte door een balverovering en nieuwe uitbraak waarbij onze defensie onfortuinlijk ingreep. De inzet van Guido Kaanen caramboleerde over doelman Van Goethem. Een onhoudbare bal: 0-3.

Diezelfde Van Goethem zorgde er met verschillende reddingen voor dat GSV’28 niet werd afgestraft in eigen huis. Opnieuw kreeg Caesar een 100% kans nadat GSV’28 een corner had. Onze mannen hadden geen antwoord tegen de razendsnelle uitbraken van Peters, Van der Geijn en Tanger.

GSV’28 leefde even op toen Rick Pijls een doelpunt op het scorebord zette. Een mooie aanval uit het boekje waarbij aanvoerder Thoma een kop-assist op zijn naam zette. Caesar trapte vervolgens af en scoorde direct weer. Guido Kaanen rondde een uitgespeelde aanval beheerst af: 1-4. De wedstrijd was definitief beslist.

GSV’28 had nog moeten scoren via oud-Caesariaan Tom Meertens. Hij schoot hard over. De laatste offensieve acties van GSV’28 misten duidelijk de kracht en overtuiging. Zo bleef het 1-4 in Genhout.

Een terechte overwinning voor de nieuwe koploper in de 2e klasse G. GSV’28 volgt op 1 puntje, samen met Heer en Sportclub’25. De laatstgenoemde ploeg is zondag onze tegenstander in Bocholtz. Opnieuw een mooi affiche dus.

2e klasse G | 4e speelronde
    GSV'28 1 - Caesar 1: 1-4 (0-2)
    20' 0-1 Tim van der Geijn
    27' 0-2 Tom Peters (strafschop)
    46' 0-3 Guido Kaanen
    66' 1-3 Rick Pijls
    67' 1-4 Guido Kaanen