• GSV'28 1 verliest spannend duel in slotfase

In de voorbeschouwing van deze wedstrijd werd het al tussen de regels aangekondigd, achteraf bleek het werkelijkheid: GSV'28 - VV Schaesberg is voorlopig de laatste wedstrijd die onze rood-witten spelen. Dit keer op een onwerkelijk leeg Jean Nijsten Sportpark zonder bestuurders, supporters en aanhang van spelers. Wél opnieuw met live-beelden en een live-blog die door tientallen mensen gevolgd werd.

GSV'28 startte zondag met dezelfde elf namen als vorige week tegen Caesar. Een handjevol supporters die vanaf het trapveld (maakt geen onderdeel uit van het Jean Nijsten Sportpark) zag onze rood-witten net als de eerste drie wedstrijden sterk beginnen. Na amper 5 minuten had Roel Hendriks de 1-0 op zijn hoofd. Hij kwam net te laat op een voorzet van Rowan Vanwersch en knikte naast.

VV Schaesberg liet GSV'28 'komen' en probeerde de Genhouter mannen met een 4-1-4-1 systeem van het doel te weren. Beide ploegen kregen wat kansjes. Het was GSV'28 dat als eerste scoorde. Roel Hendriks was de Schaesberger rechtsback te slim af en bediende de inkomende Tom Meertens op maat: 1-0. Een mooie aanval zorgde voor de derde keer dit seizoen voor een vrij vroege voorsprong voor de Genhouter mannen.

De gasten uit Landgraaf schakelden vanaf de openingstreffer duidelijk een tandje bij en zagen Peter-Jan Erkens en Imad Haddidi eerste kansen krijgen. Het was enkele minuten later Romano Raets die niet gestopt kon worden door Erik Bruls en Steef Nijsten. Het geplaatste schot vanuit de tweede lijn belandde buiten bereik van Randy van Goethem in het zijnet van het doel: 1-1. Een tegenvaller voor GSV'28 dat de volgende minuten moeite had om het tempo van VV Schaesberg te volgen. De 10 aanwezigen zagen Randy van Goethem maar ternauwernood een knappe inzet van Imad Haddidi parreren tot hoekschop.

GSV'28 kwam qua scoreverloop ongehavend de eerste helft uit. Dat in tegenstelling tot de manschappen, want de ploeg van Bart Meulenberg werd opnieuw geteisterd door een ogenschijnlijk zwaar blessuregeval. Rechtsback Menno Aarts kwam verkeerd terecht en kon zelf niet meer het veld verlaten. Een nieuwe aderlating voor GSV'28. Sander Janssen verving Aarts wat betekende dat Ruud van Kempen een linie teruggezet werd.

Vlak na rust viel het derde doelpunt uit het niets. Bij een uitbraak van VV Schaesberg kwam Marco Thoma licht in contact met een van de aanvallers van de zwart-witten die gretig de grond opzocht. Scheidsrechter Kyle Hoeveler vond dit voldoende voor een strafschop die vervolgens feilloos binnengeschoten werd door Imad Haddidi. In de tien op volgende minuten had GSV'28 het net als in de eerste helft problemen om de concentratie bij het voetballen te houden.

Net als het tweede Schaesberger doelpunt maakte ook GSV'28 vrij uit het niets een doelpunt. Een geweldige aanval, dat moet zeker gezegd worden, zorgde ervoor dat de bal gevaarlijk in de zestien van Kain Bours bleef liggen. Tom Meertens had zijn vizier op scherp staan en schoot de bal tussen drie spelers door knap binnen in de verre hoek: 2-2. GSV'28 bracht VV Schaesberg verder in de problemen en zag Roel Hendriks, Maikel de Groot en Djordy Zaicsek in de laatste tien minuten nog drie goede acties maken die niet beloond werden met een treffer.

Het opportunistische spel van onze rood-witten bleef achteraf wellicht te riskant. Bij het ingaan van de 90e minuut brak VV Schaesberg uit over links. Een splijtende pass zorgde ervoor dat Mirsad Huric een geweldige treffer op zijn naam kon zetten. Hij scoorde de 2-3 met zijn hoofd. In de blessuretijd kwam er dan ook nog een vierde treffer voor VV Schaesberg. Scheidsrechter Hoeveler liet grensrechter Snoeck 'staan' bij een buitenspelsituatie. De rommelige situatie voor het Genhouter doel leverde VV Schaesberg een grote kans op. Uiteindelijk kon Marco Thoma niet meer voorkomen dat de bal over de achterlijn passeerde. Een ongelukkig moment voor de Genhouter aanvoerder die zo de eindstand bepaalde op 2-4.

Opnieuw een frustrerende middag voor GSV'28. Ditmaal tegen een sterke tegenstander die indien de competitie nog een vervolg krijgt, zeker gaat meedoen in het linkerrijtje. GSV'28 moet het voorlopig stellen met 3 punten uit 4 wedstrijden en staat daarmee op de 11e plaats in de 2e klasse G. De komende 'corona-stop' komt met het oog op het aantal blessuregevallen niet verkeerd uit voor GSV'28. Laten we hopen dat iedereen gezond en fit blijft, het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames terug gaat lopen en we snel weer 'in de normale wereld' terecht komen. Hopelijk tot snel bij GSV'28.

2e klasse G | 4e speelronde
    GSV'28 - VV Schaesberg: 2-4 (1-1)
    22' 1-0 Tom Meertens
    31' 1-1 Romano Raets
    53' 1-2 Imad Haddidi (strafschop)
    75' 2-2 Tom Meertens
    89' 2-3 Mirsad Huric
    90+3' 2-4 Marco Thoma (eigen doelpunt)