• GSV’28 2 dodelijk net voor en na rust, blijft thuis ongeslagen!

Afgelopen zondag mochten de mannen van 2 zich opmaken voor de 4e thuiswedstrijd van het seizoen. De tegenstander was het altijd lastige VV Schaesberg 2. Zij stonden dan weliswaar lager op de ranglijst, maar de meeste wedstrijden werden slechts nipt verloren. GSV’28 2 was dus gewaarschuwd. De opstelling werd ten opzichte van EVV uit op 2 plaatsen gewijzigd: Koen op de plaats van Sander en Remy op de plaats van Dean.

De wedstrijd werd gestart door een uiterst jonge scheidsrechter Van Riet. Na 2 minuten raakt Max L. zijn lens kwijt in een duel, wat leidde tot een aantal foutieve inspeelballen. Dit typeert de slordige openingsfase van de mannen van 2. Gelukkig vindt Max zijn lens terug in een hoek van zijn oog en kan hij de wedstrijd echt van start gaan. Al snel is duidelijk dat we terecht gewaarschuwd waren voor deze tegenstander door coach Hub. Via zeer snelle buitenspelers worden ze keer op keer gevaarlijk. Toch creëert GSV’28 2 de grootste kansen, met name via Koen (raakt de paal), Menno (na goede combinatie vrijgekomen in de 16 meter, schot op keeper) en kansen van Rim en Max L. In de 37e minuut moet Ralf ingrijpen na slordig balverlies, dit komt hem op een gele kaart te staan.

De 1e helft gaat over en weer en de kansen volgen elkaar in een rap tempo op. Na een kans van Hugo komt de grootste kans van de wedstrijd in de 44ste minuut voor VV Schaesberg 2, maar vrij voor de keeper weet de spits niet te scoren. In de tegenstoot belandt de bal ietwat gelukkig voor de voeten van captain Brandon en deze weet via binnenkant paal te scoren, 1-0! Nagenoeg 10 seconden later fluit de scheidsrechter voor de rust.

In de rust wordt genoten van de ranja en wordt het wedstrijdplan nogmaals aangehaald. Door meer geduld op te brengen moet de tegenstander kapot gespeeld gaan worden. Daarnaast moest er rekening gehouden worden met de snelle uitbraken van de buitenspelers van Schaesberg 2. Door zo snel mogelijk de voorsprong uit te breiden moet de wedstrijd beslist worden.

Deze aanwijzing namen de mannen van 2 wel erg letterlijk. Na een dikke minuut spelen in de 2de helft mocht Max L. aanleggen voor een vrije trap aan de rechterkant van het veld. Deze werd feilloos op het hoofd van de meegekomen rechtsback Yannick gedeponeerd. Hij faalde niet en zette GSV’28 2 op een verdiende 2-0! Het tempo werd verhoogd en dit resulteerde in de 48e minuut in een levensgrote kans voor Brandon. Hij had een prachtige passeeractie om de keeper in gedachten, helaas was de uitvoering stukken minder en dus de kans verkeken. De kansen bleven echter komen en het was wachten op de 3-0. De voorsprong werd dan ook vergroot door topscoorder Hugo (6 goals in 7 wedstrijden) in de 67ste minuut, na een prachtige assist (en actie vooraf) door Yannick.

De wedstrijd leek gespeeld en de concentratie zakte iets weg bij GSV’28 2. Helaas leidde dit tot een onnodige tegentreffer, 3-1! Coach Hub schakelde direct en bracht ‘Local Hero’ Jasper in het veld. Het ondertussen massaal toegestroomde publiek had zich op dit moment verheugd. En meer dan terecht bleek binnen 4 minuten na zijn invalbeurt. Jasper zette met een prachtige assist Koen vrij voor de keeper, deze schoof beheerst binnen: 4-1!!

Het verzet was gebroken bij de tegenstander en de kansen bleven komen. Met name de ingevallen Dean had het geluk niet aan zijn zijde en raakte zelfs de lat van dichtbij. Het mooiste moment van de wedstrijd moest nog komen, dit leidde zelfs tot de aanpassing van de bijnaam van Jasper. Met een ‘Andrea Pirlo-achtige buitenkant voet’ zette hij de verdediging te kijk, waardoor Dean helemaal vrij voor de keeper gezet werd. Het publiek, de bank en medespelers werden helemaal gek! Helaas werkte de grensrechter van de tegenstander niet mee aan dit pure voetbalgenot en ging de vlag de lucht in.

De uitstekend fluitende scheidsrechter vond het goed geweest en floot af. Een prachtige 4-1 overwinning voor de mannen van 2, die door dit resultaat op een mooie 4de plaats komen in de competitie. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Veritas 2 in Neeritter. En verder ? Gein nuuts!