• GSV’28 2 stoomt door naar 2e plaats in 1e klasse A

Afgelopen zondag stond de uitwedstrijd tegen Eijsden 2 op het programma. De weergoden hadden besloten er een onstuimige zondag van te maken en dat was bij vertrek richting Eijsden al te merken. Met een aantal wijzigingen in de selectie arriveerde GSV’28 2 op het sportpark. De mannen van 2 waren gewaarschuwd aangezien vorig jaar hier een kansloze 3-0 nederlaag geleden werd. Coach Hub zette de spelers op scherp en maakte duidelijk op welke manier we gingen voetballen. Door zijn uitstekende invalbeurt in de vorige wedstrijd had Jasper Nijsten een basisplaats weten te veroveren en wel als echte nummer 10. Ook zijn maatje Jarno Prosje stond in de basis, na een aantal uitstekende invalbeurten.

De scheidsrechter blies op zijn fluitje en de wedstrijd ging van start. De wedstrijd verliep zeer rommelig van beide kanten en goed voetbal werd er nauwelijks gespeeld. Na 20 minuten begon GSV’28 2 het initiatief te nemen en werden de aanvallen beter en werden er ook kansen gecreëerd. Eerst kwam Rim door via de linkerkant en stuitte deze helaas op de uitkomende keeper. Vervolgens was het Max L. die met een bal uit de stuit de keeper verschalkte, helaas voor hem en de mannen van 2 viel de bal op de binnenkant van de paal. Deze kwam nogmaals voor de voeten van Koen, maar helaas stonden er veel mensen van Eijsden voor de bal en werd het geen doelpunt. Dit verdiende doelpunt viel wel in de 32ste minuut, na een foutieve terugspeelbal door de defensie van Eijsden viel de bal tussen de oplettende Hugo en de keeper. Met gevaar voor eigen leven ging Hugo met zijn hoofd naar de bal en kopte de voorbij de uitstormende keeper: 0-1! Zoals assistent John duidelijk maakte op de bank: ‘Wie de eerste steen gooit, heeft er één minder…’ De eerste helft werd uitgespeeld en er werden van beide kanten geen kansen meer gecreëerd.

In de rust werd genoten van een kopje thee en de eerste helft overdacht. Coach Hub had een aantal punten waar de mannen in de 2de helft gebruik van moesten maken om de wedstrijd in ons voordeel te beslissen.

Dit werd wederom erg letterlijk genomen door de mannen van 2. Na 2 minuten in de 2de helft bezorgde Roy de bal bij Koen, deze zet Max L. vrij op de rand van de 16: 0-2! Al heel snel na dit doelpunt werd duidelijk deze wedstrijd gespeeld was. Na 60 minuten ‘volle bak gaan’ (zo als we van hem gewend zijn) mocht Jasper na de kant komen en werd Remy ingebracht. Toen werd duidelijk dat voor 1 man van Eijsden het ‘tempo’ veel te hoog lag, deze rechtsback schopte belachelijk na op Max L. Zelfs de spelers van Eijsden spraken hem aan dat dit echt niet normaal was. De scheidsrechter gaf een gele kaart, omdat dit helemaal niet paste in de verder sportieve wedstrijd. Alsof dat nog niet genoeg was, kwam hij een aantal minuten later op buikhoogte in bij Max L. en mocht hij wel gaan douchen met een 2de gele kaart op zak. GSV’28 bleef de bal zoveel mogelijk in bezit houden en dit zou nog leiden tot de mooiste goal van de wedstrijd. In minuut 90 was het Koen die een vrij trap nam helemaal aan de linkerkant van het speelveld. Deze werd geblokt en Koen mocht nogmaals aan leggen. Met een uiterste precisie werd de bal voor het doel gebracht en haarfijn ingekopt door Roy ‘Podolski’ Senden: 0-3!

De scheidsrechter blies voor de laatste keer op zijn fluitje. Door deze overwinning zijn de mannen van 2 op de 2e plaats in de 1e klasse A komen te staan en werd de 1e competitiehelft perfect afgesloten (11 wedstrijden - 22 punten) Nu is het tijd voor de winterstop en gaan we in februari 2020 weer verder met de competitie. En verder ? Gein nuuts!