• Terugblik op het bijzondere jaar 2020

  Ruim 350 dagen geleden stonden we voor het eerst in dit millennium-decennium in onze kantine voor de Nieuwjaarsreceptie. GSV'28 stond er fantastisch op met een kansrijk uitzicht op een succesvolle afloop van het seizoen. Zowel GSV'28 1 als 2 speelden nog volop mee voor de (hoofd)prijzen. 

  Wie had toen kunnen denken dat we nog geen 10 weken later te maken zouden krijgen met het coronavirus dat onze levens tot op de dag van vandaag in de greep houdt. Bij de gezinnen van onze leden, bij onze sponsoren, maar zeker ook bij onze vereniging. GSV'28 rust op dit moment. Het is een lastige periode waarin ons bestuur iedere keer opnieuw slechts enkele weken vooruit kan kijken en er weinig perspectief is. We maken er het beste van. Toch bracht het jaar 2020 onze vereniging verschillende bijzondere momenten. We blikken nog eens even terug (klik op de links voor een uitgebreide terugblik).

  12 januari: GSV'28 Tentzitting
  Na een korte winterstop en de eerste trainingen ging op de tweede zondag van het nieuwe jaar 'het dak eraf' tijdens de 1e editie van een zeer geslaagde GSV'28 Tentzitting, de opvolger van de Mansluuzitting en 't Vrouluutreffe. Op deze dag van 'zijn evenement' werd Will Wijnen voor al zijn inzet en betrokkenheid geloond met de titel 'Vrijwilliger van het Jaar 2020'. Enkele weken later verloor Will de langdurige strijd tegen zijn ziekte.

  29 februari: Kienen en lunchen voor 55-plussers
  Op de laatste zaterdag van februari, vlak na de carnaval, stond traditiegetrouw weer het kienen en lunchen voor 55-plussers op het programma. Spreekstalmeesters Jos Nijsten en Huub Swelsen haalden weer alles uit de kast om 70 Genhouter 55-plussers te vermaken. Diverse 'professionele kieners' gingen weer naar huis met de prijzen. Het team van Mariëlle en Daniëlle zorgde er samen met Nicolle weer voor dat de volledige catering tot in de puntjes verzorgd was.

  8 maart: GSV'28 pakt de virtuele koppositie in de 2e klasse G
  De laatste wedstrijd van het seizoen 2019/2020 bleek Heer - GSV'28 te zijn. Het werd een zinderend duel met een zeer volwassen en effectief GSV'28. Lees hier nog eens het wedstrijdverslag van de in Maastricht gewonnen wedstrijd. Helaas bleek dit de laatste wedstrijd van de competitie te zijn geweest. Anders zou er nog een geweldige ontknoping op het programma staan waar maar liefst 6 ploegen zich mengden om het kampioenschap. GSV'28 had de wind in de zeilen en stond er (met slechts twee verloren duels) uitstekend voor.

  15 maart: Het coronavirus raakt Genhout, GSV'28 en het voetbal
  Donderdag 12 maart 2020 bereikt het nieuws dat de eerste corona-bestemming in Nederland een feit is. Dat heeft uiteindelijk ook grote gevolgen voor ons hele leven. Vanaf 15 maart communiceert GSV'28 regelmatig met haar leden, vrijwilligers, sponsoren en volgers. Inmiddels zitten we in de tweede lockdown en hopen we dat er snel een vaccin is wat ervoor zorgt dat we ons normale leven weer kunnen oppakken. Zo ook het verenigingsleven van GSV'28.

  2 april: Jeugdkamp GSV'28 - VV Schimmert gaat niet door
  Het zat eraan te komen. Het bleek helaas onmogelijk om in deze situatie een goed kampweekend voor onze jeugdleden te organiseren. Voor het eerst sinds de begin jaren negentig moesten we zo deze traditie overslaan.

  10 mei: GSV'28 blijft ondanks alles creatief
  Hoe gaat het nu met?, Terug in de tijd, de GSV'28 Voetbal Challenge, maar zeker ook dit GSV'28 Ganzenbordspel. De evenementen en PR-commissie probeerde ondanks alles een aantal leuke initiatieven te bedenken om GSV'28 ook in deze tijd levend te houden. Eind mei stond er ook de GSV'28 Blief Thoes Quiz op het programma. Ruim 40 mensen hadden zo een gezellige avond. Een evenement wat we aan het einde van dit jaar nog eens herhaalden.

  28 mei: Versoepelingen in het amateurvoetbal, ook voor de senioren
  Nadat eerder al de jeugd van start ging met trainen, mochten ook de senioren van GSV'28 weer een balletje trappen. Tot officiële wedstrijden in het seizoen 2019/2020 zou het niet meer komen. Wel organiseerde GSV'28 twee vriendschappelijke duels. Tegen VV Bunde, die tevens als afscheidswedstrijd voor het drietal Tim Booten, Bram Hanssen en Ken Schattenberg gold en tegen Rhenania Rothe Erde uit Aken.

  2 juni: Crowdfundactie, help GSV'28 door de coronacrisis
  Geïnspireerd door het Zuid-Hollandse SV Zevenhoven organiseerde GSV'28 als eerste Limburgse vereniging een crowdfundactie. Vele verenigingen volgden ons. In Genhout en omstreken bleek de actie een groot succes. Ruim 150 leden, sponsoren, Genhouter gezinnen en supporters doneerden ruim € 4.500. 10% van de opbrengst ging 'terug' naar onze sponsoren. GSV'28 kocht cadeaubonnen in en verlootte deze onder alle (niet-anonieme) donateurs. 

  13 juni: Auto Gelissen Sittard en GSV'28 verlengen samenwerking
  Ook de komende drie seizoenen mag GSV'28 rekenen op de trouwe steun van onze hoofdsponsor Auto Gelissen Sittard. Auto Gelissen Sittard is al sinds het seizoen 1985/1986 trotse hoofdsponsor en supporter van onze voetbalvereniging GSV'28. Geweldig nieuws in deze onzekere tijd. Lees hier nog eens het volledige nieuwsartikel.

  21 juni: Arthur van den Dool nieuwe trainer GSV'28 2
  Na een goede kennismaking stelde GSV'28 Arthur van den Dool aan als nieuwe trainer van reserve eerste klasser GSV'28 2. Arthur startte vanaf dit seizoen 2020/2021 samen met hoofdcoach Hub Nijsten en leiders Max Solberg en Max Goessens met het leiden van ons tweede mannenteam en verzorgt sindsdien op dinsdag en vrijdag de trainingen.

  1 augustus: ING geeft nieuwe stimulans aan vrouwenvoetbal GSV'28
  Goed nieuws voor het toch al zo populaire meiden- en vrouwenvoetbal bij GSV'28: ING verbindt zich drie jaar lang als sponsor aan onze vereniging en doet dat in het bijzonder om meiden- en vrouwenvoetbal in de Westelijke Mijnstreek te promoten en faciliteren. GSV'28 is al ruim 10 jaar bezig met het op de kaart zetten van vrouwen- en meidenvoetbal en geeft daar komend seizoen een nieuwe stimulans aan.

  7 augustus: Voorbereiding seizoen 2020/2021 van start
  De selectieteams van GSV'28 startte hun voorbereiding op het seizoen 2020/2021 met trainingen en vriendschappelijke wedstrijden. De staf van deze teams werd versterkt met een aantal nieuwe gezichten. Ook startten de andere teams met hun voorbereiding. Begin september stonden de eerste drie bekerduels op het programma. GSV'28 1 en 2 bekerden door door ongeslagen te blijven. De competitiestart werd minder succesvol. Beide teams bleven steken op 3 punten uit 4 wedstrijden. De andere teams 'eindigden' in de middenmoot van hun competities. Hopelijk kunnen deze alsnog hervat worden na de tweede corona lockdown.

  11 en 12 september: Afscheidswedstrijd Bas Dullens en Will Wijnen Memorial Match
  Wat zijn we als GSV'28 dankbaar voor deze twee dagen! Op 11 en 12 september organiseerden we een drukbezochte afscheidswedstrijd voor Bas Dullens en een zeer eervolle en gezellige Will Wijnen Memorial Match. Tientallen (oud-)spelers gaven acte de presence. Het werden twee gezellige dagen. Ondanks alle geldende corona-maatregelen konden deze evenementen toch in goede orde plaatsvinden. Achteraf bleken dit de laatste twee 'fysieke evenementen' van 2020 te zijn geweest. We kijken met trots en waardering terug op deze twee dagen.

  24 september: Algemene Ledenvergadering GSV'28
  Een kleine afvaardiging leden was aanwezig voor de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Het bestuur onder leiding van voorzitter Stan Nijsten, secretaris Huub Swelsen en penningmeester Petra Withoot praatten onze leden bij en beantwoordden diverse vragen van leden. De vergadering stond ook in het teken van het verkiezen van een nieuw bestuurslid. Ellen Graman werd met unanieme voor-stemmen toegevoegd aan ons bestuur. Ook Jurgen Ubachs en Arno Wouters werden herkozen voor een periode van drie seizoenen. Goed nieuws voor GSV'28 dus.

  14 oktober: Voetbal opnieuw stilgelegd vanwege corona
  Vanaf deze dag is de kantine van GSV'28 helaas gesloten. Ook werd trainen voor volwassenen in groepen groter dan 4 personen en het spelen van wedstrijden verboden. GSV'28 maakte er het beste van en probeerde waar mogelijk trainingen te blijven organiseren. Toen medio december nieuwe maatregelen werden aangekondigd tot en met medio januari, moest de poort van ons Jean Nijsten Sportpark opnieuw helemaal dicht. Er is nog altijd veel onduidelijkheid. Gaat er nog in de normale vorm getraind worden? Worden er nog (competitie)wedstrijden gevoetbald? En zo ja, vanaf wanneer dan? We realiseren ons dat voetbal en het verenigingsleven 'maar' een bijzaak is, maar missen het spelletje en vooral de mensen wel heel erg.

  22 oktober: Vefato Motké Meubelen en Goessens Bouwbedrijven blijven jeugdvoetbal steunen
  Goed nieuws voor het jeugdvoetbal in Genhout! Vefato Motké Meubelen en Goessens Bouwbedrijven hebben zich voor een nieuwe periode van 3 seizoenen tot de zomer van 2023 verbonden aan de jeugdteams van GSV'28 (in samenwerking met VV Schimmert). Met de bijdrage van deze twee hoofdsponsoren van de jeugd kunnen wij onze jongste leden de komende seizoenen weer voorzien van nieuwe wedstrijdkleding, materialen en diverse jeugdactiviteiten. Er was nog meer goed sponsornieuws. Door het goede werk van onze sponsorcommissie werd er met maar liefst 7 nieuwe sponsoren een samenwerking opgestart vanaf de start van het seizoen 2020/2021.

  28 november: Rabo ClubSupport levert GSV'28 € 778,91 op!
  De Rabo ClubSupport actie van 2020 heeft GSV'28 het hele mooie bedrag van €778,91 opgeleverd! Wij zijn heel erg blij met alle stemmen die jullie hebben uitgebracht op GSV'28, veel dank hiervoor. De opbrengsten van deze actie willen we gebruiken om de kleedunits te gaan vervangen. De kleedunits zijn al een tijd aan vervanging toe en dan kunnen met name onze vrouwenteams zeker beamen. Uiteraard is er meer geld voor nodig om de kleedunits te vervangen dan deze actie heeft opgelevert, maar we zijn op weg en alle beetjes helpen.

  15 december: Samenwerking met Bart Meulenberg en Bas Dullens verlengd
  Ook in het seizoen 2020/2021 staan Bart en Bas als leiding voor het vlaggenschip van GSV'28.  Voordat voor het tweede opeenvolgende seizoen de competitie werd stilgelegd vanwege het coronavirus was Bart gestart aan zijn vijfde seizoen in Genhout. Niet zonder succes. Onder zijn leiding pakte GSV'28 al een periodetitel, bleven onze mannen 33 opeenvolgende thuiswedstrijden ongeslagen en eindigde GSV'28 vorig (afgebroken) seizoen in de top van de 2e klasse G (op basis van verliespunten als koploper). Bas gaat na de tweede corona lockdown verder als assistent-trainer van GSV'28 1 en is dus ook volgend seizoen actief in Genhout.