• Valse competitiestart voor GSV'28 1

Op een heerlijke zonnige nazomerse zondag mocht GSV'28 met alle vier de mannenteams starten aan het competitieseizoen 2020/2021. 2, 3 en 4 verloren allemaal, dus moest GSV'28 de eer hoog houden. In Heerlen wachtte Sporting Heerlen op de ploeg van Bart Meulenberg.

GSV'28 kwam goed uit de startblokken. Het zette Sporting Heerlen direct hoog onder druk en zorgde ervoor dat de thuisploeg de bal amper de ploeg hield. Waar Tom Meertens na 20 seconden al dichtbij was, dwongen onze mannen al naar 5 minuten spelen een grote fout van Youp van Wijk af. Steef Nijsten was er als de kippen bij en rondde in een Ć©Ć©n-op-Ć©Ć©n situatie met doelman Rik van Winkelhof fraai af: 0-1. Een droomstart voor GSV'28 dat verder ging met het controleren van de wedstrijd. Sporting Heerlen werd eigenlijk alleen maar gevaarlijk door drie snel opeenvolgende hoekschoppen en de zeer verre inworpen van Roy Wetzels.

Na 15 minuten voetballen beoordeelde scheidsrechter Hameleers een vermeende handsbal (dus strafschop) in het nadeel van GSV'28. Later in de eerste helft had GSV'28 de leidsman weer even aan haar zijde toen Tom Meertens door mocht na een vergelijkbare situatie. Het schot van Steef Nijsten werd in de kiem gesmoord. Ook in het tweede gedeelte van de eerste helft bleef Sporting Heerlen veel moeite houden om de bal in de ploeg rond te spelen. Het was GSV'28 dat dichtbij een 0-2 was. Zo kwam er 8 minuten voor rust een nieuwe oplegde mogelijkheid. Buitenspelers Roel Hendriks en Tom Meertens stonden aan het begin van een aanval waarvan Steef Nijsten de afronding verzorgde, maar doelman Van Winkelhof voorkwam de 0-2 met een katachtige reflex.

Nog vlak voor de koffie zag Bart Meulenberg en zijn staf Daniel de Groot een gevaarlijke hoekschop net voorlangs koppen en kon zo opgelucht de kleedkamer in. Na rust ontstond een ander spelbeeld. Sporting Heerlen voerde een tactische wissel door en plaatste de in de eerste helft op de rechtsback spelende Roy Wetzels in een aanvallende positie. GSV'28 verloor de controle over de wedstrijd en zag met name op het middenveld veel duels verloren gaan. Sporting Heerlen kreeg fiducie in een goede afloop en begon met een opportunistisch aanvallend spel. Het eerste waarschuwingsschot werd nog goed gepakt door Randy van Goethem.

Drie minuten later was het wel raak. Een vrije trap vanaf 25 meter vanuit de zijlijn viel bij de tweede paal zomaar onder lat. Liam Vente was de gevierde man bij Sporting Heerlen die zelf ook verrast leek door zijn treffer. Sporting Heerlen ging op zoek naar nog een doelpunt en zag Roy Wetzels en Tom Hajjaji grote kansen missen. Trainer Bart Meulenberg probeerde met verse krachten de wedstrijd te veranderen, maar zag zijn GSV'28 niet echt verbeteren.

De laatste tien minuten van deze spannende wedstrijd werden tumultueus. Sporting Heerlen trok aan de noodrem bij een uitbraak van Tom Meertens. Een rode kaart was de enige juiste straf, maar leidsman Hameleers liet het bij geel. Dat zorgde voor verkeerde emoties bij onze mannen die nog op vier kaarten getrakteerd werden. En nog veel erger, Sporting Heerlen maakte op basis van de tweede helft een verdiende tweede doelpunt. Opnieuw een heel verre inworp van Roy Wetzels werd een gevaarlijke situatie waarbij Van Goethem het eerste schot van Liam Vente nog kon keren, maar Demsey Dowson wel zag scoren: 2-1.

Een dramatische afloop voor GSV'28 dat ook nog moest aanzien dat Ruud van Kempen met een rode kaart het veld moest verlaten en Sporting Heerlen in de blessuretijd een strafschop kreeg. Die strafschop ging naast waarbij Demsey Dowson zich behoorlijk blesseerde. Een alles-of-niets poging van GSV'28 in de dying-seconds leverde niets meer op. Sterker nog, Sporting Heerlen had nog twee doelpunten moeten maken, maar faalde in de afronding.

Helaas een pijnlijke nederlaag voor GSV'28 dat in de tweede helft gewoon te weinig bracht en zich in de slotfase liet opzwepen in emoties nadat scheidsrechter Hameleers keuzes in het rood-witte nadeel beoordeelde. Zo ging net als vorig seizoen dit duel in Heerlen verloren door eigen falen. De eerste helft gaf wel reden om met goede hoop naar de eerste thuiswedstrijd van aanstaande zondag toe te leven. Laura/Hopel Combinatie uit Eygelshoven komt dan op bezoek in Genhout. De mannen van Roda-clubicoon Ger Senden wonnen hun eerste wedstrijd met 2-1 van Lindenheuvel-Heidebloem Combinatie.

2e klasse G | 1e speelronde
    Sporting Heerlen - GSV'28: 2-1 (0-1)
    5' 0-1 Steef Nijsten
    67' 1-1 Liam Vente
    87' 2-1 Demsey Dowson
    90+4' Demsey Dowson mist strafschop