• Zwaarbevochten overwinning houdt GSV'28 1 in top-3

Op een heerlijk zonnige najaarszondag mochten onze rood-witten VV Eijsden ontvangen. De mannen van Josh Vanderlyde (ex-GSV hoofdtrainer) wonnen hun laatste drie duels mede door topscorer Raymond Frijns (9 treffers). GSV’28 was gewaarschuwd en wilde maar wat graag een goed vervolg geven aan 14 punten uit de eerste 7 duels.

Dat was ook duidelijk te zien aan de eerste fase van de wedstrijd. GSV’28 gaf behoorlijk gas en wilde vanuit eigen balbezit gevaarlijke situaties creëren. Dat lukte al snel, want na 6 minuten was het Maikel de Groot die goed voorbereidend werk van Tom Meertens af had moeten ronden. De GSV-topscorer miste. Aan de andere zijde was het Raymond Frijns die Randy van Goethem voor het eerst testte. De Genhouter sluitpost klemde een hard schot van de spits.

GSV’28 ging vol ervoor en kreeg loon naar werken. Waar doelman Vriezelaar eerst nog een inzet kon keren, moest hij in de 15e minuut wel vissen. Een geweldig uitgespeeld doelpunt. Vanaf de rechterzijde van het veld combineerden 4 rood-witten zich door de Eijsden-defensie. De pass op Maikel de Groot was loepzuiver die vanaf een meter of 10 hard in de kruising schoot. 1-0.

Het vervolg van de eerste helft kenmerkte zich door twee hardwerkende ploegen die weinig goede dingen lieten zien. In dat niveau ging leidsman De Kleine volledig mee. Hij zag als enige man in Genhout reden om in totaal 9 (!) keer geel te geven.

Het werd nog erger. Vlak na rust kreeg Eijsden een corner. Raymond Frijns kopte de bal tegen de binnenkant van de paal en Van Goethem raapte de bal voor de doelmond op. Scheidsrechter De Kleine zag er een doelpunt in en gaf een cadeau aan onze gasten.

Onze rood-witten waren 10 minuten van slag alvorens nieuwe kansen zich aandienden. Tim Booten maakte een mooie individuele actie op links en gaf de bal aan Bram Hanssen. Die haalde beheerst uit en schoot een speler van Eijsden een blauwe plek op zijn arm. Hier werd helaas geen strafschop toegekend. 3 minuten later kon GSV’28 alleen maar naar zichzelf kijken. Opnieuw een goede aanval, maar dit keer een rollertje van Maikel de Groot die naast ging.

GSV’28 leek haar lot duur verkocht te hebben, want in de twee volgende situaties waren de mannen van Bart Meulenberg zeer onfortuinlijk. Eerst werd Maikel de Groot een 100% scoringskans afgenomen na een discutabel vlagsignaal, daarna raakte Bram Hanssen de paal nadat twee spelers van Eijsden de bal toucheerden. In het laatste kwartier redde Vriezelaar de blauw-roden tweemaal. Vooral Ken Schattenberg was dichtbij de 2-1.

Die kwam er toch. Een vrije trap van GSV’28 werd verkeerd inschat door de Eijsden defensie die (waarschijnlijk door de lage zon) onder de bal door kopte. Maikel de Groot kreeg een buitenkansje en bleef kalm: 2-1. Ontlading aan Genhouter zijde, want dit doelpunt was dik en dik verdiend.

Vijf minuten voor tijd mocht Sander Janssen zijn debuut maken in het rood-witte GSV-shirt. Na enkele sterke optredens in het 2e elftal kreeg hij vanmiddag speelminuten in de hoofdmacht. Onze mannen hielden de laatste minuten de pot dicht. Eijsden werd niet meer gevaarlijk, ondanks dat onze mannen nog even met 10 man verder moesten. De 9e gele kaart van de wedstrijd was de 2e voor Erik Bruls.

GSV’28 greep vanmiddag toch naast de periodetitel, maar draait volop mee in de top van de 2e klasse G. Caesar staan aan kop met 19 punten, Sportclub’25 en GSV’28 delen de tweede plaats met 17 uit 8 wedstrijden. Volgende week is er een weekend rust. Over twee weken staat LHC uit op het programma.

2e klasse G | 8e speelronde
    GSV'28 1 - Eijsden 1: 2-1 (1-0)
    15' 1-0 Maikel de Groot
    47' 1-1 Raymond Frijns
    84' 2-1 Maikel de Groot

Gele kaarten:
    GSV'28: Erik Bruls (2x geel), Steef Nijsten, Tim Booten, Ken Schattenberg en Djordy Zaicsek
    Eijsden: Raymond Frijns, Noah Beckers, Raoul van Lijf